Wijk in Bedrijf

Wijk in Bedrijf viert het Ondernemersschap in al haar facetten.

Wijk in Bedrijf = WOP-stage + BedrijfsBeurs + Ondernemersprijs. 

WOP-stage

In Wijk bij Duurstede wordt ieder jaar - in samenwerking met het Revius, Stichting Binding en OndernemerKring Wijk bij Duurstede (OKW) - een snuffelstageweek onder de naam Werk Oriëntatie Project (WOP) georganiseerd voor alle 3e jaars TL-leerlingen. De leerlingen maken gedurende een week kennis met een bedrijf binnen hun gekozen sector richting (Economie, Groen, Techniek, Zorg) om zich zo te oriënteren of de gekozen studierichting bij hen past.

BedrijfsBeurs

Iedere stageweek wordt afgesloten met een Bedrijvenmarkt, waarop de leerlingen een presentatie geven over het bedrijf waar zij hebben stage gelopen. De Bedrijvenmarkt wordt uitgebreid met een BedrijfsBeurs, waarbij niet alleen stagebedrijven, maar ook alle andere ondernemers uit de gemeente zich kunnen profileren. Bezoekers krijgen zo een goed beeld van wat de directe regio hen te bieden heeft. Ondernemers krijgen op deze manier een goed beeld van het mogelijk arbeidskapitaal waar zij uit kunnen putten voor de invulling van vacatures. Tijdens de BedrijfsBeurs vieren we het Ondernemerschap in al haar facetten. Het event is hierdoor voor zowel bezoeker als ondernemer een ervaring.

Wijkse OndernemersPrijs

Tijdens de BedrijfsBeurs wordt de Wijkse OndernemersPrijs uitgereikt. Het doel van de Wijkse Ondernemersprijs is tweejaarlijks de Wijkse Onderneming van het jaar, de Wijkse Zelfstandige van het jaar en de Wijkse Winkelier van het jaar te kiezen om hen zo te belonen voor hun ondernemerschap.

 

Doel

Het doel van Wijk in Bedrijf is het samenbrengen van leerlingen, inwoners, ondernemers en overige belanghebbenden op 1 dag om bij een zo groot mogelijk publiek de kennis over de bedrijvigheid in de gemeente Wijk bij Duurstede onder de aandacht te brengen en de mogelijkheden op het gebied van werkgelegenheid nu en in de toekomst te stimuleren.

Projectgroep

Wijk in Bedrijf bestaat uit meerdere projectgroepen, te weten: Projectgroep WOP stage, Projectgroep Ondernemersprijs, Projectgroep Beurs en Projectgroep Horeca.

Stuurgroep

De dagelijkse uitvoering van Wijk in Bedrijf wordt verzorgd door de Stuurgroep Wijk in Bedrijf. Deze Stuurgroep bestaat uit:

  • Etske Muis - (projectleider)
  • Tanja Legemaat - VaHRia (beursorganisatie & ondersteuning)
  • Martine van Amerongen - FreeLance Marketing (communicatie)
  • Hans de Vries - LeaseResult (ondernemersprijs & sponsoring)
  • Anouk Klaassen - (administratieve ondersteuning)