WOP-Stage

Werk Oriëntatie Project (WOP)

Werkgelegenheid stimuleren in de gemeente Wijk bij Duurstede blijft een van de speerpunten van de OndernemersKring Wijk bij Duurstede (OKW). Daarom organiseert Wijk in Bedrijf in samenwerking met OKW en het Revius voor de 6e keer het Werk Oriëntatie Project (WOP).

WOP-stage 
In de week van 3 tm 7 februari 2020 gaan 76 3e jaars vmbo tl leerlingen 36 uur op stage bij bedrijven in de regio. Zij kiezen het stagebedrijf van hun voorkeur uit het online bedrijvenboek waar de deelnemende bedrijven zich kunnen presenteren. Het is de bedoeling dat de leerlingen inzicht krijgen in wat de activiteiten zijn van het bedrijf en wat welke functie eigenlijk inhoudt. Hierdoor stimuleren deelnemende bedrijven hun bedrijfsimago en werken zij mee aan de vorming van wellicht hun potentiële arbeidskrachten voor de toekomst.

Bedrijfsbezoeken
In diezelfde week zullen 107 3e jaars havo/vwo leerlingen bij 2 tot 3 bedrijven een bedrijfsbezoek afleggen van 1,5 uur. De bezoeken zullen plaatsvinden in groepjes van ongeveer 10 leerlingen en hebben een informatief karakter om zo een beeld te krijgen van beroep en werkveld.

Op donderdag 20 februari zullen de leerlingen presenteren wat ze tijdens hun stage geleerd hebben.